Equi Summa
Voor u en en uw paard!
 

Wie is Equi Summa?

Equi Summa betekend Paard Totaal vanuit het Latijns vertaald. Laat dat nu precies zijn wat Marieke, eigenaar van Equi Summa, erg belangrijk vind! Het totale paard, maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Marieke legt het uit.

Om jezelf en je paard naar een hoger level te kunnen tillen is het totale paard (en eigenaar/amazone/ruiter) belangrijk. Of je nu recreatief werkt met je paard of op wedstrijd niveau, in welke discipline dan ook, je wilt altijd het beste uit jezelf en je paard halen. Ik ben van mening dat het gehele paard dan belangrijk is en meespeelt. Jou manier van trainen, omgang met het paard en het houden van je paard spelen een grote rol in het happy houden van je paard. Evenals bijvoorbeeld voeding, wormbeleid, harnachement, hoefsmid en tandarts. Dit gaat allemaal onder de loep (indien nodig). Dus niet het uurtje dat ik lesgeef, maar ook alles daarom heen, word meegenomen. Als 1 ding niet optimaal is, mag en kan je van je paard niet verwachten dat hij zijn beste beentje kan voorzetten tijdens een training vind ik. Daarom vind ik het erg belangrijk dat we het hierover ook hebben tijdens een les. Hoe krijgen we dit optimaal, soms met kleine veranderingen, soms wat grotere. Ik kan je helpen met deze veranderingen en ook hierin adviseren. Omdat ik dit dus zo belangrijk vind heb ik naast de opleiding Freestyle instrictrice niveau 1 ook Paard- en welzijnsadviseur gevolgd. Ik heb mezelf ook extra gespecialiseerd in het wormbeleid bij paarden. De soorten wormen, de gevaren, preventie en ook het uitvoeren van een mestonderzoek en het bepalen van de juiste worm medicatie indien nodig. 
Tevens ook de cursus (probleem) gedrag bij paarden gevolgd. Omdat ik graag zoveel mogelijk wil leren en ook weer wil kunnen aanbieden blijf ik mijzelf optimaliseren. Zo staan er nog vele cursussen en opleidingen in de planning.

Ik hoop dat ik een keer mag komen kennis maken met jou en je paard|!

Om een zo totaal mogelijk pakket aan te kunnen bieden, verkoop ik ook het trainingsmateriaal die ik tijdens de lessen gebruik. Deze zijn voor iedereen beschikbaar, niet alleen voor lesklanten. Ik merk dat een goed touwhalster vinden nog best moeilijk is. Daarom maak ik alles zelf. Ik kan alles op maat maken, zodat je er zeker van kan zijn dat hij past. Op deze manier kan ik ze ook zo aanpassen dat ze voldoen aan de eisen die ik stel aan een touwhalster. Deze halsters zijn zo gemaakt dat je er zo optimaal mogelijk mee kan trainen. Met een zo klein mogelijke hulp het grootste resultaat te kunnen boeken. Tevens is alles van goede kwaliteit, Uiteraard ook de leadropes en de dubbele lange lijnen. Voor meer informatie en voorbeelden kan je kijken in het menu bij het kopje trainingsmateriaal. 

Het je nog vragen of andere dingen? Stel ze dan gerust! Je kan contact met me opnemen door middel van een mailtje of een appje (telefonisch is ook mogelijk maar doordat ik veel bij de paarden ben, ben ik telefonisch moeilijk bereikbaar) Ik beantwoord ze graag!

Voor meer informatie over de verschillende diensten kijk in het menu bij de verschillende kopjes